# | Qualités | Propriétés physico-chimiques | Score (en %) | Support | Support qualités | Support propriétés | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Fruity ou Herbaceous ou Waxy ou Woody |
1.0 < nHet < 8.0 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 |
61.55 | 879 | 1022 | 1285 | |
2 | Fruity ou Oily ou Spicy ou Woody |
1.0 < nHet < 8.0 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 et 10.0 < nCs < 37.0 et 0.245 < Ui < 3.465 |
56.02 | 758 | 980 | 1131 | |
3 | Fruity ou Herbaceous ou Vanilin ou Waxy |
0.114 < X% < 0.314 et 1.0 < nR03 et 0.874 < Ui < 3.551 |
55.97 | 684 | 894 | 1012 | |
4 | Citrus ou Fruity ou Leafy ou Woody |
4.939 < Sv < 8.408 et 7.0 < H% < 24.0 et 1.0 < nCsp2 < 3.0 et 1.174 < Ui < 3.523 |
54.48 | 687 | 861 | 1087 | |
5 | Camphor ou Fatty ou Fruity ou Herbaceous |
140.2 < MW < 249.39 et nCL < 17.0 et 13.0 < nR=Cp < 84.0 et 1.055 < Ui < 3.471 |
51.94 | 693 | 943 | 1084 | |
6 | Fruity ou Musk ou Spicy ou Woody |
5.131 < Sv < 8.597 et 1.0 < nCsp2 et 2.0 < nR03 < 8.0 |
49.29 | 594 | 875 | 924 | |
7 | Fruity | 7.0 < nHet < 8.0 ou nArNHR = 3.0 et 3.0 < N% < 13.0 et 1.0 < nCsp2 < 3.0 |
46.66 | 434 | 570 | 794 | |
8 | Earthy ou Ethereal ou Floral ou Woody |
0.04 < X% < 0.212 | 44.86 | 586 | 837 | 1055 | |
9 | Ethereal ou Floral ou Leafy ou Winey |
20.0 < nAB < 66.0 et 0.083 < X% < 0.304 et 1.252 < Ui |
43.86 | 568 | 735 | 1128 | |
10 | Earthy ou Floral ou Medicinal ou Winey |
17.0 < nAT < 62.0 et 1.0 < nHet < 15.0 et 12.0 < nArCOOR < 34.0 et 14.0 < nOHs |
43.71 | 577 | 675 | 1222 | |
11 | Earthy ou Ethereal ou Floral ou Winey |
116.13 < MW et 0.048 < X% < 0.304 et 14.0 < nR=Cp < 69.0 et 1.077 < Ui < 3.889 |
43.52 | 571 | 749 | 1134 | |
12 | Floral ou Medicinal ou Minty ou Winey |
17.0 < nAT < 62.0 et 1.0 < nHet < 15.0 et 14.0 < nOHs |
43.15 | 571 | 672 | 1222 | |
13 | Balsamic ou Ethereal ou Green ou Nut |
nAT < 50.0 et 2.0 < N% < 12.0 et nR=Cp < 77.0 et Ui < 3.297 |
42.26 | 549 | 653 | 1195 | |
14 | Camphor ou Floral ou Root ou Winey |
16.0 < nO < 48.0 et 18.0 < nCs et 3.0 < nCar < 7.0 et 0.245 < Ui < 3.669 |
41.82 | 591 | 649 | 1355 | |
15 | Floral ou Minty ou Piney ou Winey |
22.0 < nAT < 62.0 et 7.0 < nSH et 3.0 < nPyridines et 1.055 < Ui |
41.07 | 529 | 663 | 1154 | |
16 | Musk | X% < 0.103 et 3.593 < Ui < 3.737 ou nHet = 10.0 et 35.0 < nO < 50.0 |
38.18 | 21 | 52 | 24 | |
17 | Caramelic ou Floral ou Nut |
5.283 < Sv et 3.0 < nHet < 15.0 et 8.5 < H% < 36.0 et X% < 0.261 |
38.06 | 373 | 565 | 788 | |
18 | Caramelic ou Floral ou Nut |
5.283 < Sv et 3.0 < nHet < 15.0 et X% < 0.261 et 5.0 < nArOH |
38.06 | 373 | 565 | 788 | |
19 | Camphor ou Caramelic ou Floral ou Nut |
5.295 < Sv et X% < 0.229 et 5.0 < nR=Cp < 69.0 et 4.0 < nArNHR |
37.96 | 399 | 625 | 825 | |
20 | Fruity ou Rose ou Woody |
29.0 < nAT < 57.0 et 21.0 < nCs < 45.0 et 2.201 < TPSA(Tot) < 3.24 |
33.96 | 361 | 863 | 561 | |
21 | Creamy ou Ethereal ou Floral ou Woody |
2.0 < N% < 4.0 | 31.12 | 339 | 798 | 630 | |
22 | Ethereal ou Sour |
nAT < 30.0 et 4.0 < nCL < 10.0 et 4.0 < H% < 10.0 et 1.0 < N% < 5.0 |
31.03 | 90 | 169 | 211 | |
23 | Oily | 140.25 < MW < 144.29 ou 9.0 < N% et 4.74 < Sv < 6.095 ou 1.269 < TPSA(Tot) < 1.287 |
30.96 | 122 | 232 | 284 | |
24 | Ethereal | 130.16 < MW < 130.21 ou 6.554 < Sv < 6.557 ou H% < 8.0 ou 2.449 < Ui < 2.466 |
30.76 | 80 | 144 | 196 | |
25 | Waxy | 4.76 < Sv < 5.081 et 0.231 < X% ou 2.933 < Ui < 2.939 et nHet < 3.0 |
29.8 | 31 | 63 | 72 | |
26 | Berry ou Ethereal ou Herbaceous ou Peachy |
5.13 < Sv < 8.754 et 1.0 < nCsp2 et nR03 = 2.0 |
28.39 | 276 | 536 | 712 | |
27 | Vanilin | 6.909 < Sv < 8.008 et 19.0 < nAB < 22.0 et 0.05 < X% < 0.182 et TPSA(Tot) < 1.303 |
28.33 | 17 | 26 | 51 | |
28 | Apricot ou Herbaceous ou Pear ou Waxy |
Sv < 7.409 et 25.0 < nAB < 53.0 et 5.0 < N% < 13.0 et 0.111 < X% < 0.279 |
28.13 | 229 | 461 | 582 | |
29 | Minty | 150.24 < MW < 154.28 et 22.0 < nO < 29.0 et X% < 0.074 ou nR=Cp = 10.0 |
27.27 | 27 | 71 | 55 | |
30 | Balsamic | 8.0 < nHet et 21.0 < nR=Cp < 54.0 ou MW = 206.31 ou Sv = 5.657 |
27.23 | 64 | 152 | 147 | |
31 | Balsamic ou Green ou Hay ou Tarry |
5.623 < Sv et 15.0 < nAB < 41.0 et 5.0 < nHet < 13.0 et 9.0 < nR=Cp < 51.0 |
26.84 | 236 | 531 | 584 | |
32 | Camphor | 152.26 < MW < 154.28 ou nR=Cp = 10.0 et TPSA(Tot) < 0.348 ou 1.682 < Ui < 1.695 |
26.82 | 22 | 66 | 38 | |
33 | Herbaceous ou Lilly ou Pineapple ou Waxy |
116.18 < MW < 242.29 et 4.0 < N% < 8.0 et 1.673 < Ui et 0.485 < TPSA(Tot) |
26.51 | 232 | 482 | 625 | |
34 | Pineapple | MW = 130.21 ou 5.458 < Sv < 5.548 ou 2.284 < TPSA(Tot) < 2.302 et 9.0 < H% < 12.0 |
26.19 | 22 | 52 | 54 | |
35 | Balsamic ou Ethereal ou Oily ou Pear |
5.0 < N% < 11.0 et 0.147 < X% < 0.297 |
25.51 | 235 | 530 | 626 | |
36 | Caramelic ou Metallic ou Woody |
10.0 < H% < 25.0 et X% < 0.083 et 11.0 < nR=Cp < 46.0 et 5.0 < nArOH |
25.4 | 125 | 298 | 319 | |
37 | Fatty | 4.765 < Sv < 5.832 et 0.241 < X% < 0.31 ou MW = 112.19 et 16.0 < nR=Cp < 173.0 |
25.0 | 66 | 113 | 217 | |
38 | Almond ou Plum ou Rose ou Spicy |
5.657 < Sv < 11.263 et 6.0 < nHet < 13.0 et 0.037 < X% < 0.25 et nR=Cp < 61.0 |
24.86 | 183 | 347 | 572 | |
39 | Green | 4.772 < Sv < 6.71 ou nHet = 12.0 ou nCIC = 1.0 ou 1.0 < nR05 |
24.31 | 326 | 357 | 1310 | |
40 | Brandy ou Caramelic ou Vanilin |
6.092 < Sv < 8.408 et 15.0 < nAB < 28.0 et nR03 = 3.0 et TPSA(Tot) < 2.266 |
24.18 | 37 | 99 | 91 | |
41 | Mushroom ou Orris ou Winey |
1.0 < nHet < 4.0 et 0.241 < X% < 0.311 et 2.0 < nR03 et 24.0 < nR=Cp < 113.0 |
24.12 | 62 | 147 | 172 | |
42 | Lillac ou Metallic ou Spicy |
6.01 < Sv < 7.748 et 0.037 < X% < 0.15 et 22.0 < nCs < 32.0 et 1.458 < Ui < 2.957 |
24.06 | 77 | 171 | 226 | |
43 | Almond ou Hyacinth ou Medicinal ou Tobacco |
7.0 < nCL < 12.0 et 4.0 < nHet < 8.0 et N% < 2.0 et TPSA(Tot) < 0.868 |
23.58 | 54 | 129 | 154 | |
44 | Banana ou Brandy ou Nut ou Waxy |
4.883 < Sv < 5.548 et nHet = 1.0 et 6.0 < N% et 0.216 < X% |
23.48 | 62 | 158 | 168 | |
45 | Almond ou Orange-blossom ou Rose ou Spicy |
5.704 < Sv < 11.263 et 7.0 < nHet et 0.034 < X% < 0.25 |
23.13 | 155 | 350 | 475 | |
46 | Apple | MW = 186.33 ou 5.544 < Sv < 5.661 et 0.182 < X% < 0.28 et 1.962 < Ui < 3.203 |
23.0 | 23 | 56 | 67 | |
47 | Almond ou Hyacinth ou Phenolic |
6.431 < Sv et 6.0 < nHet < 7.0 et N% < 2.0 et 16.0 < nCs < 22.0 |
22.95 | 28 | 79 | 71 | |
48 | Animal ou Camphor ou Hay |
X% < 0.027 et 5.0 < nR=Cp < 16.0 |
22.05 | 43 | 139 | 99 | |
49 | Animal ou Hay ou Hyacinth ou Medicinal |
16.0 < nO < 28.0 et 6.0 < nHet < 7.0 et X% < 0.136 et TPSA(Tot) < 0.935 |
21.84 | 52 | 145 | 145 | |
50 | Citrus | MW = 136.26 ou 4.787 < Sv < 5.042 ou nO = 43.0 et 28.0 < nAT < 53.0 |
21.6 | 35 | 78 | 119 | |
51 | Medicinal | nHet = 6.0 et X% < 0.095 ou 2.082 < Ui < 2.084 et TPSA(Tot) < 0.868 |
21.59 | 19 | 41 | 66 | |
52 | Piney ou Waxy |
4.76 < Sv < 5.081 et nHet < 1.0 et 0.231 < X% et nR03 < 2.0 |
21.25 | 27 | 92 | 62 | |
53 | Honey ou Jasmin ou Plum ou Woody |
4.0 < nHet < 8.0 et X% < 0.225 et 14.0 < nArCOOR et 15.0 < nOHs < 28.0 |
20.24 | 130 | 325 | 447 | |
54 | Gassy | Sv = 5.926 ou nR03 < 0.0 et 12.0 < nO < 25.0 et 11.0 < nCs < 22.0 |
20.23 | 17 | 47 | 54 | |
55 | Anisic ou Tarry |
81.13 < MW < 168.2 et 6.241 < Sv < 8.142 et X% < 0.087 et nCsp2 < 0.0 |
19.78 | 18 | 52 | 57 | |
56 | Buterry ou Gassy ou Pineapple |
5.548 < Sv < 6.735 et 4.0 < nCL < 9.0 et 1.0 < nHet < 3.0 |
19.28 | 43 | 127 | 139 | |
57 | Honey ou Mimosa ou Plum ou Spicy |
6.409 < Sv < 7.393 et 7.0 < nHet et 3.0 < N% < 7.0 et 1.0 < nCsp2 < 2.0 |
17.55 | 59 | 216 | 179 | |
58 | Anisic ou Ethereal ou Green ou Spicy |
MW < 182.19 et nAT < 30.0 et 1.859 < Ui < 2.415 |
16.96 | 125 | 624 | 238 | |
59 | Ambre ou Honey ou Oily ou Woody |
39.0 < nO < 46.0 | 16.8 | 104 | 523 | 200 | |
60 | Honey | 8.0 < nHet < 14.0 et 0.136 < X% < 0.231 ou MW = 164.22 et 5.966 < Sv < 7.393 |
16.05 | 22 | 56 | 103 | |
61 | Anisic ou Berry ou Fatty ou Leathery |
MW < 192.23 et 20.0 < nR=Cp < 32.0 et 2.161 < Ui < 2.53 et 0.81 < TPSA(Tot) < 2.152 |
15.06 | 47 | 198 | 161 | |
62 | Animal ou Minty ou Nut ou Waxy |
131.19 < MW < 186.38 et 24.0 < nCs < 26.0 et nArCOOR < 16.0 |
14.84 | 65 | 231 | 272 | |
63 | Green ou Orange ou Pear |
4.779 < Sv < 6.373 et 8.0 < N% < 10.0 et 0.174 < X% < 0.273 |
14.59 | 75 | 407 | 182 | |
64 | Apricot ou Leafy ou Pear ou Plum |
28.0 < nAT < 60.0 et 0.185 < X% < 0.209 et 1.428 < TPSA(Tot) < 3.64 |
14.41 | 33 | 134 | 128 | |
65 | Earthy | 17.0 < nCL < 19.0 ou 0.063 < X% < 0.067 et 4.0 < nArNHR et 8.0 < nSH < 11.0 |
13.54 | 21 | 83 | 93 |
Code | Description | Catégorie | Sous-catégorie | |
---|---|---|---|---|
nPyridines | number of Pyridines | Functional group counts | Basic descriptors | |
nCar | number of aromatic C(sp2) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nCL | number of Chlorine atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nHet | number of heteroatoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nOHs | number of secondary alcohols | Functional group counts | Basic descriptors | |
X% | percentage of halogen atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nAT | number of atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nCs | number of total secondary C(sp3) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nR=Cp | number of terminal primary C(sp2) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nArCOOR | number of esters (aromatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
MW | molecular weight | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nArNHR | number of secondary amines (aromatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nCsp2 | number of sp2 hybridized Carbon atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nSH | number of thiols | Functional group counts | Basic descriptors | |
nAB | number of aromatic bonds | Constitutional indices | Basic descriptors | |
Ui | unsaturation index | Molecular properties | Basic descriptors | |
H% | percentage of H atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
Sv | sum of atomic van der Waals volumes (scaled on Carbon atom) | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nO | number of Oxygen atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
N% | percentage of N atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nCIC | number of rings (cyclomatic number) | Ring descriptors | Basic descriptors | |
nR05 | number of 5-membered rings | Ring descriptors | Basic descriptors | |
TPSA(Tot) | topological polar surface area using N,O,S,P polar contributions | Molecular properties | Basic descriptors | |
nArOH | number of aromatic hydroxyls | Functional group counts | Basic descriptors | |
nR03 | number of 3-membered rings | Ring descriptors | Basic descriptors |