# | Qualités | Propriétés physico-chimiques | Score (en %) | Support | Support qualités | Support propriétés | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Fruity ou Woody |
1.0 < nHet < 8.0 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 et 6.0 < nOHs < 23.0 ou 20.5 < H% < 24.0 et 2.0 < N% < 13.0 et 1.0 < nR03 ou 0.021 < X% < 0.037 et 4.94 < Sv < 8.424 ou 2.0 < nRCOOH < 42.0 ou nArCOOR = 30.0 |
53.0 | 643 | 759 | 1097 | |
2 | Fruity ou Vanilin |
1.0 < nHet < 8.0 et 7.0 < H% < 24.0 et 3.0 < N% < 13.0 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 et 2.0 < nR03 ou 6.24 < Sv < 6.244 ou 23.0 < nC < 24.0 ou X% = 0.105 ou nRCOOH = 33.0 et 0.416 < Ui < 3.551 |
51.64 | 455 | 594 | 742 | |
3 | Fruity ou Spicy |
2.0 < nR03 < 8.0 et nArOH = 5.0 ou nHet = 1.0 et 2.0 < N% < 13.0 et 0.043 < X% < 0.073 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 ou nSH = 14.0 et 0.573 < Ui < 3.43 ou 51.0 < nAB < 52.0 ou nRCOOH = 9.0 |
49.56 | 511 | 675 | 867 | |
4 | Floral ou Winey |
4.779 < Sv < 5.127 ou 14.0 < nOHs < 16.0 ou 5.0 < nOxolanes et 17.0 < nAT < 62.0 ou 144.24 < MW < 146.21 et 1.0 < N% < 15.0 ou 1.595 < Ui < 1.649 et 16.0 < nO < 55.0 et 0.048 < X% < 0.304 |
41.89 | 509 | 575 | 1149 | |
5 | Floral ou Nut |
33.0 < nAT < 50.0 ou 3.0 < nHet et 0.045 < X% < 0.216 ou 4.787 < Sv < 4.983 et 16.0 < nCs < 58.0 ou 11.0 < N% < 13.0 et 16.0 < nO < 60.0 et 11.0 < nR=Cp < 100.0 et 0.878 < Ui < 3.889 |
41.69 | 414 | 520 | 887 | |
6 | Floral ou Nut |
33.0 < nAT < 50.0 ou 3.0 < nHet et 0.045 < X% < 0.216 ou 4.787 < Sv < 4.983 et 16.0 < nO < 60.0 et 16.0 < nCs < 58.0 ou 11.0 < N% < 13.0 et 11.0 < nR=Cp < 100.0 et 0.878 < Ui < 3.889 |
41.69 | 414 | 520 | 887 | |
7 | Camphor | 5.042 < Sv < 6.01 et X% < 0.037 et 10.0 < nOHs < 15.0 et TPSA(Tot) < 0.485 ou MW = 100.18 ou 1.682 < Ui < 1.695 et N% < 2.0 |
39.75 | 33 | 66 | 50 | |
8 | Musk | MW = 192.28 ou 3.593 < Ui et 28.0 < nR=Cp < 56.0 et 2.339 < TPSA(Tot) ou 5.0 < nCsp2 et 30.0 < nO < 50.0 |
39.34 | 24 | 52 | 33 | |
9 | Ethereal ou Green |
0.083 < X% < 0.275 et 0.846 < Ui < 3.237 ou nCs < 14.0 et nHet < 6.0 et H% < 17.0 ou 6.421 < Sv < 6.71 et TPSA(Tot) < 2.889 ou 47.0 < nAB < 48.0 ou 23.0 < nOHs < 24.0 et 2.0 < nCrt < 3.0 |
37.67 | 376 | 485 | 889 | |
10 | Ethereal ou Sour |
130.16 < MW < 130.21 ou H% < 8.0 et nAT < 29.0 ou 6.554 < Sv < 6.557 ou 2.073 < TPSA(Tot) < 2.107 et nHet < 5.0 et 15.0 < nArCOOR < 16.0 ou X% = 0.258 ou 60.0 < nR=Cp < 61.0 et nAB < 35.0 |
36.26 | 99 | 169 | 203 | |
11 | Green ou Spicy |
nO = 40.0 ou 3.0 < N% < 10.0 ou 0.037 < X% < 0.15 et 5.0 < H% < 23.0 et nR=Cp < 75.0 et 0.94 < Ui < 3.299 ou MW = 264.45 et 14.0 < nCs ou 11.481 < Sv < 25.383 ou 9.0 < nAT < 10.0 |
33.71 | 415 | 475 | 1171 | |
12 | Oily ou Pear |
140.25 < MW < 144.29 ou 9.0 < N% et 4.74 < Sv < 6.095 ou H% = 17.5 ou 2.589 < Ui < 2.59 ou 1.269 < TPSA(Tot) < 1.287 et 0.08 < X% < 0.31 |
33.58 | 136 | 255 | 286 | |
13 | Oily ou Pear |
140.25 < MW < 144.29 ou 9.0 < N% ou 2.589 < Ui < 2.59 et 4.74 < Sv < 6.095 ou H% = 17.5 ou 1.269 < TPSA(Tot) < 1.287 et 0.08 < X% < 0.31 |
33.58 | 136 | 255 | 286 | |
14 | Ethereal ou Fatty |
0.241 < X% ou nR=Cp = 16.0 ou nOHs < 12.0 et nHet < 2.0 et nArNHR < 3.0 et nROR < 1.0 |
33.33 | 183 | 254 | 478 | |
15 | Minty | 136.26 < MW < 168.26 et X% < 0.042 et 16.0 < nRCOOH < 19.0 et 1.671 < Ui < 2.182 ou nR=Cp = 10.0 et nHet < 5.0 et TPSA(Tot) < 0.81 |
33.33 | 28 | 71 | 41 | |
16 | Balsamic ou Mossy |
1.0 < nHet < 7.0 et 16.5 < H% < 30.0 et 21.0 < nR=Cp < 54.0 ou MW = 206.31 ou Sv = 5.657 ou 2.676 < Ui < 2.677 ou 1.586 < TPSA(Tot) < 1.641 et 16.0 < nRCOOH < 34.0 ou 49.0 < nCs < 50.0 |
33.07 | 84 | 163 | 175 | |
17 | Oily | 6.056 < Sv < 8.424 et 0.231 < X% < 0.31 et 17.0 < nR=Cp < 27.0 ou 140.25 < MW < 143.2 ou 1.821 < Ui < 1.834 ou 1.269 < TPSA(Tot) < 1.287 et 20.0 < nO et 2.0 < N% |
32.99 | 131 | 232 | 296 | |
18 | Rose ou Woody |
20.0 < nRCOOH < 33.0 et 2.593 < Ui < 3.521 ou 152.26 < MW < 168.31 et 24.0 < nAB < 55.0 ou 0.041 < X% < 0.053 et 12.0 < nR=Cp < 69.0 ou 51.0 < nAT < 62.0 ou TPSA(Tot) = 0.548 et 20.0 < nCs < 45.0 ou 2.0 < nCL < 27.0 |
32.54 | 304 | 386 | 852 | |
19 | Fatty ou Herbaceous |
120.19 < MW < 129.23 ou 11.0 < nCL < 17.0 ou 11.0 < H% < 12.0 ou 2.918 < TPSA(Tot) < 3.439 et 1.0 < nHet < 10.0 ou 4.765 < Sv < 4.867 et 17.0 < nO < 20.0 et 0.935 < Ui < 3.572 ou 2.0 < nR05 < 3.0 ou nR=Cp = 7.0 |
32.01 | 380 | 460 | 1107 | |
20 | Caramelic ou Vanilin |
15.0 < nO < 27.0 et nR03 = 3.0 ou MW = 138.18 et 6.092 < Sv < 8.408 ou 0.561 < Ui < 0.6 et 10.0 < H% < 16.5 ou nR05 = 2.0 ou nCs = 15.0 |
30.53 | 40 | 81 | 90 | |
21 | Vanilin | 6.909 < Sv < 8.008 et 19.0 < nAB < 22.0 et 0.05 < X% < 0.182 et 2.0 < nR03 et TPSA(Tot) < 1.303 |
30.35 | 17 | 26 | 47 | |
22 | Minty ou Vanilin |
150.24 < MW < 154.28 et X% < 0.115 ou Sv = 7.554 ou nR=Cp = 10.0 ou 1.695 < Ui < 1.709 et 18.0 < nO < 29.0 et nR03 = 2.0 ou 1.343 < TPSA(Tot) < 1.365 |
30.28 | 43 | 97 | 88 | |
23 | Caramelic ou Woody |
X% < 0.083 ou nR03 = 3.0 et 10.0 < H% < 24.0 et N% < 5.0 et 11.0 < nR=Cp < 46.0 ou 2.934 < TPSA(Tot) < 2.985 et 121.2 < MW et 20.0 < nCs < 45.0 ou nR05 = 2.0 et 5.0 < nArOH |
30.22 | 159 | 276 | 409 | |
24 | Anisic ou Ethereal |
nAT < 30.0 et 1.859 < Ui < 2.415 ou H% < 8.0 et nOHs < 14.0 ou 129.17 < MW < 130.16 ou 1.342 < TPSA(Tot) < 1.36 et nO < 23.0 ou 6.388 < Sv < 6.394 ou 0.267 < X% < 0.269 et 27.0 < nCs < 32.0 |
30.03 | 94 | 174 | 233 | |
25 | Waxy | 4.76 < Sv < 5.081 et 0.231 < X% ou 2.933 < Ui < 2.939 et nHet < 3.0 |
29.8 | 31 | 63 | 72 | |
26 | Pineapple | MW = 130.21 ou 5.458 < Sv < 5.548 ou 2.284 < TPSA(Tot) < 2.302 et 9.0 < H% < 12.0 et 0.136 < X% < 0.258 ou 84.0 < nR=Cp < 90.0 et nR03 = 2.0 |
29.76 | 25 | 52 | 57 | |
27 | Ethereal ou Woody |
1.0 < nHet < 4.0 ou N% < 2.0 et 37.0 < nR=Cp < 50.0 et 2.338 < TPSA(Tot) < 3.664 ou 258.44 < MW < 266.47 ou H% = 15.5 ou 3.029 < Ui < 3.108 et nC = 13.0 ou 60.0 < nAT < 62.0 ou nAB = 38.0 |
28.46 | 279 | 365 | 894 | |
28 | Ethereal ou Woody |
1.0 < nHet < 4.0 ou N% < 2.0 et 37.0 < nR=Cp < 50.0 et 2.338 < TPSA(Tot) < 3.664 ou 258.44 < MW < 266.47 ou nAB = 38.0 ou H% = 15.5 ou 3.029 < Ui < 3.108 et nC = 13.0 ou 60.0 < nAT < 62.0 |
28.46 | 279 | 365 | 894 | |
29 | Lillac ou Medicinal |
nHet = 6.0 et X% < 0.095 ou 2.082 < Ui < 2.084 et TPSA(Tot) < 0.868 ou 9.008 < Sv < 9.275 et 108.1 < MW < 184.68 |
27.65 | 26 | 57 | 63 | |
30 | Nut ou Waxy |
10.0 < N% ou 24.0 < nCs < 26.0 et 5.283 < Sv < 8.008 et 16.0 < nOHs < 22.0 ou 2.21 < Ui < 2.221 et 0.029 < X% < 0.125 ou MW = 138.18 ou 63.0 < nAT < 67.0 ou 2.048 < TPSA(Tot) < 2.057 |
27.56 | 51 | 110 | 126 | |
31 | Berry ou Fatty |
0.241 < X% < 0.31 ou 2.161 < Ui < 2.53 et 4.765 < Sv < 5.832 et 19.0 < nR=Cp < 173.0 et 1.269 < TPSA(Tot) < 3.622 ou 112.19 < MW < 114.21 et nHet < 2.0 et 3.0 < N% et nArNHR < 3.0 |
26.56 | 89 | 157 | 267 | |
32 | Mushroom ou Winey |
0.241 < X% < 0.311 et 2.0 < nR03 ou 7.231 < Sv < 7.258 et 11.0 < H% < 22.0 et 24.0 < nR=Cp < 113.0 ou 2.242 < Ui < 2.254 et 1.0 < nCsp2 et 0.948 < TPSA(Tot) < 3.133 ou 88.17 < MW < 90.14 |
26.12 | 64 | 130 | 179 | |
33 | Hyacinth ou Medicinal |
122.18 < MW < 183.05 et 6.0 < nHet < 7.0 et X% < 0.107 et 14.0 < nRCOOH < 19.0 ou 0.985 < TPSA(Tot) < 1.014 et 16.0 < H% < 19.0 ou 9.008 < Sv < 9.275 ou 2.556 < Ui < 2.564 et 13.0 < nAT < 32.0 |
25.16 | 38 | 72 | 117 | |
34 | Green ou Tarry |
5.135 < Sv < 6.71 ou nCsp2 < 0.0 |
25.15 | 329 | 378 | 1259 | |
35 | Citrus | 4.787 < Sv < 5.042 et 4.0 < N% ou MW = 136.26 et 11.0 < H% < 16.0 ou 1.995 < TPSA(Tot) < 2.004 |
25.0 | 29 | 78 | 67 | |
36 | Animal ou Camphor |
X% < 0.027 et 0.738 < TPSA(Tot) < 3.266 ou 148.23 < MW < 149.26 ou 1.682 < Ui < 1.695 et nR03 < 1.0 |
24.27 | 42 | 117 | 98 | |
37 | Apple | MW = 186.33 ou 5.544 < Sv < 5.661 et 0.182 < X% < 0.28 et nArNHR < 3.0 et 1.962 < Ui < 3.203 |
23.71 | 23 | 56 | 64 | |
38 | Gassy ou Peperry |
nR03 < 0.0 et 11.0 < nCs < 22.0 ou 0.023 < X% < 0.025 ou 2.244 < Ui < 2.248 et N% < 5.0 et 8.0 < nR=Cp < 27.0 |
22.54 | 23 | 61 | 64 | |
39 | Ambre ou Honey |
240.43 < MW < 294.34 et 39.0 < nO < 46.0 ou 6.795 < Sv < 6.884 ou 2.702 < Ui < 2.704 et 21.0 < nR=Cp < 87.0 ou X% = 0.185 ou 2.587 < TPSA(Tot) < 2.607 et 12.0 < nCL < 22.0 et 2.0 < nR03 |
22.02 | 37 | 93 | 112 | |
40 | Medicinal ou Tobacco |
6.01 < Sv < 8.597 et 7.0 < nCL < 12.0 et N% < 2.0 et Ui < 1.709 ou 152.21 < MW < 154.22 ou 78.0 < nR=Cp < 79.0 et 26.0 < nO < 40.0 |
21.17 | 36 | 74 | 132 | |
41 | Animal ou Earthy |
17.0 < nCL < 19.0 ou 1.0 < nCsp2 < 4.0 et 5.51 < Sv < 7.198 et 0.156 < X% < 0.22 et 4.0 < nArNHR ou 252.44 < MW < 253.32 ou 60.0 < nAT < 61.0 ou nR=Cp = 29.0 et 14.0 < H% < 28.0 ou 3.656 < Ui < 3.669 |
21.01 | 54 | 134 | 177 | |
42 | Honey | 8.0 < nHet < 14.0 et 0.136 < X% < 0.231 ou MW = 164.22 et 5.966 < Sv < 7.393 et 2.0 < nR03 et 2.28 < Ui < 3.394 ou TPSA(Tot) = 0.067 |
20.33 | 24 | 56 | 86 | |
43 | Honey | 5.966 < Sv < 7.393 et 8.0 < nHet < 14.0 et 0.136 < X% < 0.231 ou MW = 164.22 et 2.0 < nR03 et 2.28 < Ui < 3.394 ou TPSA(Tot) = 0.067 |
20.33 | 24 | 56 | 86 | |
44 | Orange ou Pear |
4.798 < Sv < 6.18 et 8.0 < N% < 10.0 et 0.227 < X% < 0.27 ou 2.468 < Ui < 2.471 et 24.0 < nR=Cp < 59.0 ou 196.27 < MW < 196.32 ou 3.301 < TPSA(Tot) < 3.349 |
18.0 | 27 | 55 | 122 | |
45 | Leafy ou Pear |
5.394 < Sv < 6.072 et 0.185 < X% < 0.209 et 1.428 < TPSA(Tot) < 3.64 ou 196.27 < MW < 196.32 ou nAB = 35.0 ou 2.566 < Ui < 2.573 et 3.0 < N% |
17.51 | 31 | 87 | 121 |
Code | Description | Catégorie | Sous-catégorie | |
---|---|---|---|---|
nC | number of Carbon atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nCL | number of Chlorine atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nOxolanes | number of Oxolanes | Functional group counts | Basic descriptors | |
nHet | number of heteroatoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nRCOOH | number of carboxylic acids (aliphatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nOHs | number of secondary alcohols | Functional group counts | Basic descriptors | |
X% | percentage of halogen atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nAT | number of atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nCs | number of total secondary C(sp3) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nR=Cp | number of terminal primary C(sp2) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nArCOOR | number of esters (aromatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
MW | molecular weight | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nArNHR | number of secondary amines (aromatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nCsp2 | number of sp2 hybridized Carbon atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nSH | number of thiols | Functional group counts | Basic descriptors | |
nAB | number of aromatic bonds | Constitutional indices | Basic descriptors | |
Ui | unsaturation index | Molecular properties | Basic descriptors | |
H% | percentage of H atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
Sv | sum of atomic van der Waals volumes (scaled on Carbon atom) | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nO | number of Oxygen atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
N% | percentage of N atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nCrt | number of ring tertiary C(sp3) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nROR | number of ethers (aliphatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nR05 | number of 5-membered rings | Ring descriptors | Basic descriptors | |
TPSA(Tot) | topological polar surface area using N,O,S,P polar contributions | Molecular properties | Basic descriptors | |
nArOH | number of aromatic hydroxyls | Functional group counts | Basic descriptors | |
nR03 | number of 3-membered rings | Ring descriptors | Basic descriptors |