# | Qualités | Propriétés physico-chimiques | Score (en %) | Support | Support qualités | Support propriétés | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Fruity ou Herbaceous ou Waxy |
nHet < 3.0 ou 23.0 < nCs < 41.0 et 6.0 < H% < 24.0 et 2.0 < N% et 1.0 < nR03 ou 8.408 < Sv < 8.778 ou 0.04 < X% < 0.042 ou 1.506 < Ui < 1.592 ou 3.729 < TPSA(Tot) |
58.13 | 772 | 872 | 1228 | |
2 | Fruity ou Rose ou Woody |
32.0 < nAT < 62.0 ou 4.0 < nArNHR et 8.0 < nAB < 23.0 ou 81.13 < MW < 86.15 ou 1.228 < Ui < 2.537 et 0.021 < X% < 0.314 et 1.0 < nR03 ou 5.241 < Sv < 5.32 et 8.0 < nArCOOR < 27.0 ou 132.0 < nR=Cp < 173.0 |
56.93 | 805 | 863 | 1356 | |
3 | Fruity ou Waxy ou Woody |
18.0 < nAB < 48.0 et 4.0 < nCL < 17.0 ou 21.0 < H% < 24.0 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 et 9.0 < nR=Cp < 14.0 ou 4.76 < Sv < 5.081 et 114.16 < MW < 340.66 ou 1.396 < Ui < 1.599 et nHet < 8.0 ou nC = 28.0 |
55.58 | 692 | 808 | 1129 | |
4 | Fruity ou Waxy ou Woody |
16.0 < nO < 47.0 et nCL < 17.0 ou 21.0 < H% < 24.0 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 et 15.0 < nR=Cp ou 4.76 < Sv < 5.081 et 114.16 < MW < 340.66 ou 1.396 < Ui < 1.599 et nHet < 8.0 ou nC = 28.0 |
55.58 | 692 | 808 | 1129 | |
5 | Citrus ou Fruity ou Woody |
1.0 < nArCO < 2.0 et 2.099 < Ui < 3.43 ou 9.0 < nOHs < 14.0 et 11.0 < nR=Cp < 91.0 ou nAB = 18.0 ou 41.0 < nCs < 42.0 et 17.0 < nAT < 61.0 et 6.0 < H% < 24.0 ou nRCOOH = 33.0 ou 3.698 < TPSA(Tot) < 3.729 |
55.39 | 745 | 815 | 1275 | |
6 | Fruity ou Spicy ou Woody |
5.159 < Sv < 8.424 et 1.0 < nHet < 8.0 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 et nCrt = 3.0 ou nR03 = 1.0 et 6.0 < H% < 24.0 et 11.0 < nR=Cp < 122.0 et 0.245 < Ui < 3.746 ou 22.0 < nCL < 23.0 ou 2.0 < nRCOOH < 42.0 |
54.87 | 754 | 840 | 1288 | |
7 | Fruity ou Minty ou Woody |
150.24 < MW < 236.39 ou nArNHR = 3.0 et 12.0 < nCs < 37.0 et nCar < 5.0 ou 21.0 < H% < 24.0 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 ou 4.787 < Sv < 5.059 ou 0.348 < TPSA(Tot) < 0.485 et nHet < 8.0 et 1.0 < nR03 |
54.66 | 686 | 808 | 1133 | |
8 | Fruity ou Vanilin ou Waxy |
1.0 < nHet < 8.0 et 2.0 < N% < 13.0 et 0.114 < X% < 0.314 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 et 1.0 < nR03 < 8.0 et nCrt = 3.0 ou 4.76 < Sv < 4.908 ou 117.0 < nR=Cp < 173.0 et 1.014 < Ui < 3.551 ou 74.0 < nAT < 78.0 |
53.97 | 536 | 645 | 884 | |
9 | Fruity ou Vanilin ou Woody |
4.96 < Sv < 6.241 ou 2.0 < nR03 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 et 1.176 < Ui ou 0.021 < X% < 0.05 et 11.0 < nR=Cp < 117.0 et 9.0 < nOHs < 26.0 ou nRCOOH = 33.0 ou 2.0 < nArCOOR < 35.0 et nHet < 8.0 |
53.73 | 662 | 782 | 1112 | |
10 | Fruity ou Spicy ou Waxy |
0.074 < X% < 0.314 et 1.0 < nCsp2 et 0.713 < Ui < 3.551 ou 4.76 < Sv < 4.81 et 98.16 < MW < 268.54 et 1.0 < nR03 ou 107.0 < nR=Cp < 173.0 et 7.0 < H% < 24.0 ou nRCOOH = 9.0 et nHet < 8.0 |
53.57 | 615 | 726 | 1037 | |
11 | Fruity ou Spicy ou Waxy |
0.074 < X% < 0.314 et 1.0 < nCsp2 et 1.0 < nR03 et 0.713 < Ui < 3.551 ou 4.76 < Sv < 4.81 et 98.16 < MW < 268.54 ou 107.0 < nR=Cp < 173.0 et 7.0 < H% < 24.0 ou nRCOOH = 9.0 et nHet < 8.0 |
53.57 | 615 | 726 | 1037 | |
12 | Fruity ou Vanilin |
1.0 < nHet < 8.0 et 3.0 < N% < 13.0 et 1.0 < nCsp2 < 4.0 et 2.0 < nR03 < 8.0 et 1.014 < Ui < 3.43 ou 6.24 < Sv < 6.244 ou 23.0 < nC < 24.0 ou nCs = 12.0 ou nRCOOH = 33.0 et 0.077 < X% |
51.47 | 455 | 594 | 745 | |
13 | Ethereal ou Floral ou Oily |
210.3 < MW < 396.78 ou H% = 11.0 ou 0.04 < X% < 0.212 ou nArOH < 4.0 |
48.15 | 730 | 787 | 1459 | |
14 | Floral ou Minty ou Winey |
126.17 < MW < 126.22 ou 4.779 < Sv < 5.127 ou X% = 0.265 ou nR=Cp = 10.0 ou 14.0 < nOHs < 16.0 ou 5.0 < nOxolanes et 17.0 < nAT < 56.0 et nO < 48.0 ou 31.0 < H% < 36.0 ou N% = 15.0 |
43.58 | 594 | 638 | 1319 | |
15 | Floral ou Medicinal ou Winey |
5.464 < Sv < 5.543 ou 3.0 < nHet ou 8.0 < N% < 15.0 ou 1.797 < TPSA(Tot) < 1.98 et 9.0 < nCL < 27.0 ou nBT < 0.0 et 0.04 < X% < 0.311 ou 143.2 < MW < 147.24 et 15.0 < nO et 8.0 < nArCOOR < 9.0 |
43.48 | 507 | 610 | 1063 | |
16 | Floral ou Medicinal ou Winey |
5.464 < Sv < 5.543 ou 3.0 < nHet ou 8.0 < N% < 15.0 ou 1.797 < TPSA(Tot) < 1.98 et 9.0 < nCL < 27.0 ou nBT < 0.0 et 15.0 < nO et 0.04 < X% < 0.311 ou 143.2 < MW < 147.24 et 8.0 < nArCOOR < 9.0 |
43.48 | 507 | 610 | 1063 | |
17 | Caramelic ou Floral ou Minty |
3.0 < nHet ou nR03 = 1.0 et 9.0 < nCL < 27.0 ou 4.824 < Sv < 4.843 et 18.0 < nAT et X% < 0.263 et 0.878 < Ui < 3.889 ou 212.32 < MW < 212.37 ou 9.0 < nR=Cp < 10.0 et 11.0 < nRCOOH |
43.31 | 473 | 588 | 977 | |
18 | Balsamic ou Ethereal ou Green |
2.0 < N% < 12.0 ou nOHs < 8.0 et nO < 41.0 et Ui < 3.238 ou 120.21 < MW < 122.23 ou 53.0 < nAT < 54.0 et TPSA(Tot) < 3.044 ou nRCOOH = 26.0 et nR=Cp < 75.0 ou 47.0 < nAB < 48.0 |
41.68 | 549 | 614 | 1252 | |
19 | Ethereal ou Green ou Spicy |
0.037 < X% < 0.265 et 0.94 < Ui < 3.301 ou 53.0 < nAT < 54.0 ou 40.0 < nO < 41.0 ou H% < 8.0 et 2.0 < nRCOOH < 30.0 ou 200.31 < MW < 200.36 et nOHs < 26.0 et TPSA(Tot) < 3.255 |
41.11 | 546 | 601 | 1273 | |
20 | Ethereal ou Green ou Spicy |
0.037 < X% < 0.265 et 0.94 < Ui < 3.301 ou 53.0 < nAT < 54.0 ou 40.0 < nO < 41.0 ou H% < 8.0 et 2.0 < nRCOOH < 30.0 et nOHs < 26.0 ou 200.31 < MW < 200.36 et TPSA(Tot) < 3.255 |
41.11 | 546 | 601 | 1273 | |
21 | Caramelic ou Floral ou Nut |
3.0 < nHet < 15.0 ou 11.0 < N% < 13.0 et 152.26 < MW < 160.18 ou 4.787 < Sv < 5.059 et 16.0 < nCs et 10.0 < nArCOOR < 34.0 ou 9.5 < H% < 10.0 |
40.56 | 443 | 565 | 970 | |
22 | Camphor | 5.042 < Sv < 6.01 et X% < 0.037 et 10.0 < nOHs < 15.0 et TPSA(Tot) < 0.485 ou MW = 100.18 ou 1.682 < Ui < 1.695 et N% < 2.0 |
39.75 | 33 | 66 | 50 | |
23 | Musk | MW = 192.28 ou 3.593 < Ui et 28.0 < nR=Cp < 56.0 et 2.339 < TPSA(Tot) ou 5.0 < nCsp2 et 30.0 < nO < 50.0 |
39.34 | 24 | 52 | 33 | |
24 | Ethereal ou Oily ou Woody |
1.0 < nHet < 4.0 ou N% < 2.0 ou 1.0 < nCsp2 < 5.0 et 6.71 < Sv < 11.441 ou nO < 11.0 et nROR = 2.0 ou 4.0 < nR03 ou nRCOOH = 24.0 et nCrt < 3.0 |
39.32 | 490 | 578 | 1158 | |
25 | Balsamic ou Oily ou Woody |
16.5 < H% < 30.0 ou 0.229 < X% < 0.289 et 5.0 < nHet < 6.0 ou 135.23 < MW < 170.28 ou 4.824 < Sv < 4.983 et 24.0 < nAT et 21.0 < nO ou 3.0 < nOHs < 37.0 ou 0.606 < Ui < 0.759 et 16.0 < nCs < 63.0 |
39.24 | 480 | 570 | 1133 | |
26 | Ethereal ou Oily |
168.26 < MW < 170.28 ou 10.0 < nCL < 26.0 ou 0.231 < X% et nArNHR < 3.0 et nROR < 1.0 |
38.95 | 261 | 369 | 562 | |
27 | Green ou Pineapple ou Spicy |
31.0 < nAB < 42.0 ou 0.94 < Ui < 1.398 ou 0.13 < TPSA(Tot) < 2.232 et 0.037 < X% < 0.273 et 14.0 < nCs < 39.0 ou MW = 264.45 ou 5.135 < Sv < 5.254 ou 9.0 < nAT < 10.0 ou 2.0 < nR05 ou 89.0 < nR=Cp < 91.0 |
38.08 | 454 | 524 | 1122 | |
28 | Ethereal ou Oily ou Pear |
nHet = 4.0 ou 0.231 < X% < 0.31 ou 13.0 < nOHs < 37.0 et nROR < 1.0 |
37.32 | 268 | 388 | 598 | |
29 | Ethereal ou Sour et |
130.16 < MW < 130.21 ou H% < 8.0 et nAT < 29.0 ou 6.554 < Sv < 6.557 ou 2.073 < TPSA(Tot) < 2.107 et nHet < 5.0 et 15.0 < nArCOOR < 16.0 ou X% = 0.258 ou 60.0 < nR=Cp < 61.0 et nAB < 35.0 |
36.84 | 98 | 161 | 203 | |
30 | Ethereal ou Sour et |
130.16 < MW < 130.21 ou H% < 8.0 et nAT < 29.0 ou 6.554 < Sv < 6.557 ou 2.073 < TPSA(Tot) < 2.107 et 15.0 < nArCOOR < 16.0 et nOHs < 18.0 ou X% = 0.258 ou 60.0 < nR=Cp < 61.0 et nAB < 35.0 |
36.84 | 98 | 161 | 203 | |
31 | Berry ou Fatty ou Herbaceous |
11.0 < nCL < 17.0 ou nArOH = 4.0 ou 2.918 < TPSA(Tot) < 3.439 et 0.935 < Ui < 3.572 ou 126.12 < MW < 129.18 ou nAT = 20.0 ou H% = 11.0 ou nCs = 23.0 ou nR=Cp = 7.0 ou 42.0 < nRCOOH |
34.01 | 467 | 501 | 1339 | |
32 | Oily ou Pear ou Tea |
140.25 < MW < 144.29 ou 9.0 < N% et 4.74 < Sv < 6.095 ou H% = 17.5 ou 2.589 < Ui < 2.59 ou 1.269 < TPSA(Tot) < 1.287 et 0.08 < X% < 0.31 |
33.65 | 140 | 270 | 286 | |
33 | Oily ou Pear ou Tea |
140.25 < MW < 144.29 ou 9.0 < N% ou 2.589 < Ui < 2.59 et 4.74 < Sv < 6.095 ou H% = 17.5 ou 1.269 < TPSA(Tot) < 1.287 et 0.08 < X% < 0.31 |
33.65 | 140 | 270 | 286 | |
34 | Ethereal ou Fatty |
0.241 < X% ou nR=Cp = 16.0 ou nOHs < 12.0 et nHet < 2.0 et nArNHR < 3.0 et nROR < 1.0 |
33.33 | 183 | 254 | 478 | |
35 | Minty | 136.26 < MW < 168.26 et X% < 0.042 et 16.0 < nRCOOH < 19.0 et 1.671 < Ui < 2.182 ou nR=Cp = 10.0 et nHet < 5.0 et TPSA(Tot) < 0.81 |
33.33 | 28 | 71 | 41 | |
36 | Minty ou Vanilin et |
150.24 < MW < 154.28 et X% < 0.115 ou Sv = 7.554 ou nR=Cp = 10.0 et 18.0 < nO < 29.0 et nR03 = 2.0 et Ui < 2.142 ou 1.343 < TPSA(Tot) < 1.365 |
32.75 | 38 | 84 | 70 | |
37 | Citrus | Sv < 5.26 ou nHet = 3.0 et 10.0 < nCL < 11.0 et nR03 < 1.0 et 1.849 < Ui < 2.783 ou nAT = 49.0 et 26.0 < nAB < 43.0 et 21.0 < nCs < 36.0 et 0.606 < TPSA(Tot) < 3.145 ou 72.0 < nR=Cp < 74.0 |
32.0 | 40 | 78 | 87 | |
38 | Balsamic ou Mossy |
8.0 < nHet et 21.0 < nR=Cp < 54.0 ou MW = 206.31 ou Sv = 5.657 ou 2.676 < Ui < 2.677 ou 1.586 < TPSA(Tot) < 1.641 et 12.0 < H% < 30.0 |
31.2 | 78 | 163 | 165 | |
39 | Caramelic ou Vanilin |
15.0 < nO < 27.0 et nR03 = 3.0 ou MW = 138.18 et 6.092 < Sv < 8.408 ou 0.561 < Ui < 0.6 et 10.0 < H% < 16.5 ou nR05 = 2.0 ou nCs = 15.0 |
30.53 | 40 | 81 | 90 | |
40 | Caramelic ou Grape ou Woody |
X% < 0.083 ou nR03 = 3.0 et 10.0 < H% < 24.0 et N% < 5.0 et 11.0 < nR=Cp < 46.0 ou 2.934 < TPSA(Tot) < 2.985 et 121.2 < MW et 20.0 < nCs < 45.0 ou nR05 = 2.0 et 5.0 < nArOH |
30.24 | 163 | 293 | 409 | |
41 | Ethereal ou Rose ou Sour |
122.18 < MW < 122.23 ou nO = 25.0 ou H% < 8.0 ou 5.0 < N% < 14.0 ou nCs = 17.0 et 7.0 < nSH < 8.0 ou 2.721 < Ui < 2.731 ou 2.012 < TPSA(Tot) < 2.107 |
30.01 | 241 | 341 | 703 | |
42 | Waxy | 4.76 < Sv < 5.081 et 0.231 < X% ou 2.933 < Ui < 2.939 et nHet < 3.0 |
29.8 | 31 | 63 | 72 | |
43 | Pineapple | MW = 130.21 ou 5.458 < Sv < 5.548 ou 2.284 < TPSA(Tot) < 2.302 et 9.0 < H% < 12.0 et 0.136 < X% < 0.258 ou 84.0 < nR=Cp < 90.0 et nR03 = 2.0 |
29.76 | 25 | 52 | 57 | |
44 | Mushroom ou Orris ou Winey |
11.0 < H% < 19.0 et 0.241 < X% et 2.0 < nR03 < 6.0 ou 4.898 < Sv < 4.908 ou 75.0 < nR=Cp < 77.0 ou 2.242 < Ui < 2.254 |
25.8 | 72 | 147 | 204 | |
45 | Apple | MW = 186.33 ou 5.544 < Sv < 5.661 et 0.182 < X% < 0.28 et nArNHR < 3.0 et 1.962 < Ui < 3.203 |
23.71 | 23 | 56 | 64 | |
46 | Gassy | Sv = 5.926 ou nR03 < 0.0 et 12.0 < nO < 25.0 ou 0.033 < X% < 0.034 et 11.0 < nCs < 22.0 ou 96.14 < MW < 98.16 et TPSA(Tot) < 1.576 |
22.72 | 20 | 47 | 61 |
Code | Description | Catégorie | Sous-catégorie | |
---|---|---|---|---|
nC | number of Carbon atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nCar | number of aromatic C(sp2) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nCL | number of Chlorine atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nOxolanes | number of Oxolanes | Functional group counts | Basic descriptors | |
nRCOOH | number of carboxylic acids (aliphatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nHet | number of heteroatoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nOHs | number of secondary alcohols | Functional group counts | Basic descriptors | |
X% | percentage of halogen atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nAT | number of atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nCs | number of total secondary C(sp3) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nR=Cp | number of terminal primary C(sp2) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nArCOOR | number of esters (aromatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
MW | molecular weight | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nArNHR | number of secondary amines (aromatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nBT | number of bonds | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nCsp2 | number of sp2 hybridized Carbon atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nSH | number of thiols | Functional group counts | Basic descriptors | |
nAB | number of aromatic bonds | Constitutional indices | Basic descriptors | |
Ui | unsaturation index | Molecular properties | Basic descriptors | |
H% | percentage of H atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nArCO | number of ketones (aromatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
Sv | sum of atomic van der Waals volumes (scaled on Carbon atom) | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nO | number of Oxygen atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
N% | percentage of N atoms | Constitutional indices | Basic descriptors | |
nCrt | number of ring tertiary C(sp3) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nROR | number of ethers (aliphatic) | Functional group counts | Basic descriptors | |
nR05 | number of 5-membered rings | Ring descriptors | Basic descriptors | |
nArOH | number of aromatic hydroxyls | Functional group counts | Basic descriptors | |
TPSA(Tot) | topological polar surface area using N,O,S,P polar contributions | Molecular properties | Basic descriptors | |
nR03 | number of 3-membered rings | Ring descriptors | Basic descriptors |